Goed, beter, Bestie! Blijf bij de club

Blijf bij de club, doneer nu!

Wat fijn, jij support een moeder in armoede met het zorgen voor haar pasgeboren kindje. Dankjewel! Met één jaar donateurschap (5 euro per maand) geef jij een kleintje zijn eerste box met basisbenodigdheden. Blijf jij bij onze Bestie club? Doneer nu en kies voor een maandelijkse donatie. Op elk gewenst moment is deze donatie op te zeggen, maar we hopen natuurlijk dat je ons blijft steunen en een moeder helpt aan een pakket voor haar kleintje.

Waar staat Bestie voor?

Bestie verbindt moeders in armoede en moeders die niet in armoede hoeven leven met elkaar. Met jouw 5 euro per maand, kunnen wij de babystartpakketten voor de eerste twee levensjaren van een baby compleet maken.

Daarom Bestie!

1 op de 13 baby’s in Nederland wordt geboren in armoede

Dat zijn maar liefst 35 baby’s per dag!

In grote steden als Amsterdam is dit zelfs 1 op de 4 baby’s

Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start

Vertel anderen dat je Bestie bent

Download hieronder de social media banners om te laten zien dat je onze actie steunt.

    Facebook            Twitter             Instagram        Insta story

Dankzij jou krijgen kinderen in armoede een eerlijke kans!

Lotte was nog niet voorbereid op het moederschap, maar Marieänna was al onderweg. Ze woonde in een studentenwoning, was net gestopt met haar opleiding tot pedagogisch medewerker en zwanger van haar oudste dochter. “Ik was nog bezig met settelen. Mijn relatie met mijn partner was nog niet stabiel. We hadden financieel nog niks opgebouwd.” Toch kwam er een kleine aan en dat ging gepaard met enorm veel stress. “Hoe ga ik mijn kind een plek geven? Er is zoveel nodig. Toen ik de kraamlijst zag, schrok ik me rot.”

Hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam Tessa Roseboom deed onderzoek naar de eerste duizend dagen van een kind; van foetus tot peuter. “Als negatieve invloeden zich blijven opstapelen, zijn de consequenties groot voor het kind op latere leeftijd. Als een kind niet is begonnen in een veilige, voorspelbare omgeving gaat hij bijvoorbeeld niet op een gezonde manier om met stress en heeft hij meer moeite met lange termijnplanning.” Dit vergroot de kans op gevoeligheid voor verslaving, het opbouwen van schulden en de kans dat een kind minder goed meekomt op school.

Lotte: “Ik wist niet wat ik kon verwachten van het pakket, maar ik was enorm verrast van alles wat er wel niet in zat. Kleertjes, dekentjes, speeltjes, flesjes en nog veel meer. Er zit zoveel in. Ineens had ik alles. De tranen stonden in mijn ogen toen ik alles uitpakte. Zeker de helft van de kleertjes had de kaartjes er nog aan: nieuw! Je weet dat het allemaal uit een goed hart is gegeven. Dat raakt mij echt enorm.” Zelf had ze een bedje, een box en een draagdoek geregeld. Ze was klaar om haar meisje te verwelkomen in deze wereld. 

Help jij moeders zoals Lotte hun kindje een goede start te geven?

*Met een jaar lang donateurschap geef jij één volledige babystartpakket-box aan een pasbevallen moeder.  

Hoofdsponsoren